Güvenlik Bariyere Neden İhtiyaç Duyarız?

 Modern hayatın gelişmesi ile birlikte, insanoğlunun yaşamına fiziksel olarak etki eten risklerde artış göstermiştir. Güvenlik bariyeri nedir? Sorusuna cevap verdiğimizde, duyulan ihtiyacın ne denli çeşitlik gösterdiğini anlayabiliriz. İnsanların daha güvenli alanları oluşturmak için güvenlik bariyeri denilen yardımcı ekipmanlara ihtiyaç duyar. Kullanmaktaki amaç, olası risklerin minimize edilmesidir. Bazı alanlarda kullanılması yasal zorunluluktur.

Güvenlik bariyeri nerelerde kullanılır?

 Günlük yaşamda hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Otobanların yaşam alanlarından ayrılan kısımlarında kullanılan çitler, bölünmüş yolları birbirinden ayıran beton veya metalden yapılmış korkuluklar, şantiyelerde çalışanlar ile tehlikeli olabilecek makinelerin ayrılmasında güvenlik bariyeri kullanılmaktadır. Yaşam alanlarımız olan evlerimizin çitleri olabileceği gibi, besi çiftliklerinde hayvanlarımıza güvenli yaşam alanı oluşturmak içinde kullandığımız çitlerden faydalanmaktayız.

Güvenlik bariyeri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

 Yaşanabilecek olası risklerin en aza indirilmesi, öngörülen riskin en aza indirilmesi sırasında başka riskler doğurmaması, korunması amaçlanan hedef kitle dışında kalan şahıslara yönelik risk oluşturmaması amaçlanmalıdır. Seçimimizde güvenlik bariyeri fiyatları göz önünde bulundurulmalıdır. Günümüzde taşınması, montajı kolay güvenlik bariyerleri üretimi gelişen teknolojiye paralel olarak gelişme göstermiştir. İyi bir araştırma, doğru alınacak kararlar ile istenen ihtiyaçlar karşılanabilir. Bazılarının kullanımı teknik alt yapı gerektirirken, bazıların kullanımı teknik bir alt yapı gerektirmemektedir. Ancak imalatında mutlaka teknolojinin bir koluna ihtiyaç duymaktadır. Otoyollarda kullanılan bariyerler, inşaat iskele korkulukları gibi metal olabileceği gibi, çocuk oyun alanlarında kullanılan plastik ve türevlerinden imal edilmiş olanları gibi kullanım alanına ve riskin durumuna göre çeşitlilik gösterebilir. Güvenlik bariyerinin kullanılmaması, eksik veya hatalı kullanılması sonucu insanların yaralanmasına, sakat kalmasına, ölümü ile sonuçlanması haberlere konu olmaktadır. Bu tür haberler ile karşılaşmamak için yerinde ve zamanında gerekli tedbirlerin almalıyız, aldırmalıyız.

 

 

Yorumlar