Doğanın Döngüsü ile Uyumlu Kaldırım Taşları


 

Geçmişten günümüze insanların yaşadığı çevrelerin temiz ve düzenli olması için çaba sarf edilmiştir. Eski yerleşim yerlerine bakıldığında çok eski dönemlerden beri kaldırım taşları ve benzer uygulamaların yapıldığı görülür. Günümüzde daha modern şekilde bu tip işlemlerin yapılması gerekirse de betonlaşmanın ortaya çıktığı ve doğaya zarar verildiği görülür. Bu nedenle mümkün olduğunca arnavut kaldırım taşı gibi uygulamalar tercih edilmelidir.

Arnavut kaldırım taşları kare şeklinde şekillendirilmiş taşların yan yana dizilerek kalıcı şekilde yerleştirilmesi ile oluşturulur. Bu taşların arasından yağmur ve kar sularının toprağa karışabilmesi sayesinde bitkiler sulanır ve yeşil alanlar korunur. Ayrıca beton zeminlerdeki gibi sel riski olmaz.

Aranan Her Çeşit Kaldım Taşı

Uzun zamandır bu sektörde bulunan Kaldırım Taşı firması her ölçüde ve ağırlıkta kaldırım taş üretimi yapar. Granit ve bazalt arnavut kaldırım taşı gibi çeşitler de hazırlanabilir. Yol, park, kaldırım, sokak, villaların ve kurumsal binaların bahçeleri gibi alanlarda nostaljik ve sanatsal desenli arnavut kaldırımı uygulamaları yapılabilir.

Yorumlar